ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ 210-2723237 | ΔΕΥΤ.-ΠΑΡ. 10:00-15:00 και 17:30-20:00 | ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-15:00

Παίζοντας με το PS VR2

Παίζοντας με το PS VR2

Το σετ κεφαλής διαθέτει αισθητήρα κίνησης 6-axis, τέσσερις κάμερες καθώς και μία κάμερα υπερύθρων (IR Camera) για eye-tracking.

Επιπλέον, ενσωματώνουν υποδοχή 3.5 mm και η σύνδεση τους με το PlayStation πραγματοποιείται μέσω USB Type-C.

Τα χειριστήρια Sense επίσης που έχουν σφαιρικό σχήμα διαθέτουν προσαρμοστικές σκανδάλες και απτική ανατροφοδότηση (force feedback) όπως συμβαίνει και με το χειριστήριο DualSense του PlayStation 5 ενώ επιπλέον ανιχνεύουν τα αγγίγματα με τα δάχτυλα.

Οι κάμερες σε συνδυασμό με τα χειριστήρια Sense «χαρτογραφούν και οριοθετούν την «περιοχή παιχνιδιού» (στέλνοντας ειδοποιήσεις όταν ξεπερνιούνται τα όρια) ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα ή ζημιές κατά το παιχνίδι.

Το σετ κεφαλής PlayStation.VR2 υποστηρίζει τη λειτουργία «see-through view». Ο χρήστης -χάρη στις εμπρόσθιες κάμερες- μπορεί να εναλλάσσει την εικόνα μεταξύ του παιχνιδιού και του φυσικού περιβάλλοντος μέσω ενός κουμπιού στη συσκευή ή μέσω του Control Panel.

Επιπλέον υποστηρίζεται «stream broadcasting» για όσους gamers/streamers διαθέτουν την PlayStation 5 HD Camera. Οι συγκεκριμένοι χρήστες θα μπορούν να «στριμάρουν» τους εαυτούς τους που παίζουν κάποιο παιχνίδι χρησιμοποιώντας το σύστημα εικονικής πραγματικότητας.

H κινηματογραφική λειτουργία (cinematic mode) επιτρέπει επίσης την αναπαραγωγή κανονικών παιχνιδιών PlayStation (και όχι ειδικά ανεπτυγμένων για την εικονική πραγματικότητα) στο PlayStation. VR2 και στον εικονικό χώρο του χρήστη (ουσιαστικά το παιχνίδι που παίζετε στην κονσόλα «μεταδίδεται» στο σετ κεφαλής σε ανάλυση 1080p και με ρυθμό ανανέωσης έως 120 Hz.

Η εμπειρία με το PlayStation.VR2 είναι πραγματικά εξαιρετική. Στον εκθεσιακό χώρο της εταιρείας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παίξουν για λίγα λεπτά μια πίστα από το Horizon, ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που αναμένεται να λανσαριστούν μαζί με το headset.

Η ανάλυση όσων βλέπουμε είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με το πρώτο PS VR. Το headset είναι ελαφρύ αν και υπάρχει έντονη χρήση πλαστικού ενώ στον αντίποδα, τα controllers είναι φανταστικά, αρχικά με το σχεδιασμό τους και με την εργονομία τους.

Πολύ χρήσιμο ήταν και το mode όπου μας επέτρεπε να δούμε το κανονικό μας περιβάλλον -αν και με πολύ θόρυβο στην εικόνα- με το πάτημα ενός κουμπιού. Ακόμα η χρήση ενός καλωδίου μόνο για τη σύνδεση με το PS5 είναι από τις σημαντικότερες αλλαγές του νέου PSVR.

Αν και είχαμε ελάχιστο χρόνο στη διάθεση μας για να το δοκιμάσουμε, εντούτοις η πρώτη εικόνα που σχηματίσαμε για τη συσκευή είναι ότι πρόκειται για ένα εντυπωσιακό σύστημα που δίνει άλλη διάσταση στην πλατφόρμα της Sony.

Παράλληλα η Sony ανακοίνωσε 11 νέους τίτλους για το PlayStation VR2: The Dark Pictures: Switchback VR, Crossfire: Sierra Squad, The Light Brigade, Cities VR – Enhanced Edition, Cosmonious High, Hello Neighbor: Search and Rescue, Jurassic World Aftermath Collection, Pistol Whip VR, Zenith: The Last City, After The Fall και Tentacular. Αυτά έρχονται να προστεθούν σε πρόσφατα ανακοινωμένους τίτλους. όπως το νέο παιχνίδι Horizon, το Resident Evil Village και μερικά ακόμη παιχνίδια.

Παίζοντας με το PS VR2

AccessShop

στις Jan 12, 2023

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: